Анализ на ключови думи

Home Анализ на ключови думи

Таргетирайте ключовите думи, по които клиентите търсят бизнес като Вашия!

Какво е анализ на ключови думи – keyword research ?

Анализът на ключови думи е в основата на една SEO стратегия и до голяма степен определя нейния успех. Когато потенциални клиенти търсят даден продукт или услуга по ключови думи, всеки релевантен на тези думи бизнес, има за цел да се класира високо в резултатите от органичното търсене.

Анализът на ключови думи представлява именно това: проучване на думи, които потенциалните клиенти на дадена бизнес ниша въвеждат, за да открият информация, услуги или да закупят стока.

Анализът на ключови думи дава подробна информация за това как потребителите търсят продукт или услуга и какво очакват да получат като вид резултати при търсене.

Доброто проучване и анализиране на ключови думи е от решаващо значение за оптимизацията на един уебсайт и неговото съдържание. Правилният подбор на ключови думи и тяхното таргетиране води до увеличаването на видимостта и потенциалния трафик на уебсайта.

Какво е изграждане на семантично ядро ?

Семантичното ядро представлява списък от ключови думи, групирани по определени  критерии индивидуални за всеки продукт и бизнес ниша. Когато съдържанието на дадена страница е правилно оптимизирано спрямо тях, тази страница дава директен отговор на заявката на търсене от страна на потребителя и така покрива неговите очаквания. Именно това е заложено в основните концепции на търсачките – „да доставят релевантен отговор на потребителите“ под формата на резултат от търсенето.

При изграждането на семантично ядро се взимат предвид ключовите думи които са изцяло релевантни на Вашия бизнес – core keywords, тези които са свързани по един или друг начин с него тематично – supporting keywords и тези които са непряко свързано с него, но прогнозират какво потребителят търси и предоставят информация – stemming keywords.

В процеса на изграждане на ядрото се създава списък и със синоними, както и Latent Semantic Indexing Keywords (LSI) или с други думи „Скрити смислови ключови думи за индексиране“.

Освен всички тези видове ключови думи, семантичното ядро съдържа и още: информационни, навигационни, транзакционни и комерсиални ключови думи, думи, които съдържат локация, бранд, грешно изписани думи, сейзонални думи, хипероними, хипоними и други видове квалификатори – цвят, форма, конкретна оферта /скъп, евтин, втора употреба/, съставни части и др.

Нуждая се от проучване и анализ на ключови думи. Как можете да ми помогнете ?

Съвременното проучване на ключови думи и фрази не се свежда само до извличане на думи от инструмента на Google Adwords – Keyword Planner. То включва доста по-обхватен преглед на това какви сайтове посещават потребителите, какви думи се използват в Уеб за дадена бизнес ниша – общности, форуми, Q&A, Wikipedia, коментари, ревюта и отзиви, блогове, конкурентни сайтове, портали и много други, използват се и най-разнообразни софтуерни инструменти.

Процесите на проучване и анализ на ключови думи могат да бъдат трудни, объркващи и времеемки за неспециалист в сферата на оптимизацията за търсачки. Ето защо ние сме тук да помогнем на Вас и Вашият бизнес в правилния избор на ключови думи и оформяне на семантично ядро като:

  • създадем списък индивидуално за Вашия бизнес с информация за – месечните търсения глобално и локално, конкуренцията, ефективността на ключовата дума или фраза, трудността й за класиране на уебсайт по нея, какво очаква потребителят по тази заявка, къде и под каква форма може да бъде използвана на Вашия уеб сайт, бизнес стойността й, тенденции.
  • Ще адаптираме съдържанието и архитектурата на уебсайта Ви спрямо семантичното ядро.
  • Ако уебсайтът Ви е съществуващ ще проверим дали и по кои думи е класиран.
  • Ще Ви предложим създаване на ново съдържание, категории, подкатегории и основни страници на Вашия уебсайт.
  • Съгласно семантичното ядро, ще създадем и т.нар маркетингова фуния, „придвижвайки“ потребителя до финалната цел – закупуване на продукт или запитване за услуга.
  • Ще актуализираме семантичното ядро редовно.
analiz-kluchovi-dumi