Локална оптимизация / Local SEO /

Home Локална оптимизация / Local SEO /

Какво е Локално SEO ?

В днешно време все по-голям брой хора търсят в интернет информация за различни продукти или услуги, които физически се намират най-близо до тяхното местоположение или месторабота. Все по-голямо става търсенето посредством мобилни устройства – смартфони и таблети.

Според статистика от 2016 година – 4 от 5 потребители извършват локално търсене, като 88% са от мобилни телефони, 72% от търсилите конкретен търговски обект го посещават в рамките на ден.

Локалните търсения придобиват все по-голяма популярност в съвременния дигитален свят. Локалната SEO оптимизация се развива с бурни темпове с все по-навлизащите мобилни устройства и по-добрата интернет свързаност. 

Оптимизацията за локални търсения е фокусирана в предоставянето на резултати, базирани на текущата локация на търсещия потребител. С други думи – ако търсите „Кафе София“, Гугъл ще изведе тези кафенета, които са най-близо до Вас.

Local SEO се различава значително от стандартната SEO оптимизация, макар и да изглежда близка до нея. На практика Local SEO и Organic SEO са два канала на трафик с различни алгоритми и поведение, които същевременно са и свързани един друг.

За разлика от оптимизацията за търсачки за органичното търсене, локалната оптимизация не изисква значително време, за да бъде извършена.

В последните години локалната SEO оптимизация стана неизменна част от развитието на бизнеса. Тя е процес на привличане на нови потенциални клиенти и начин за повишаване на авторитета на вашия бранд. Най-важната характеристика на локалната SEO оптимизация е, че тя ви прави забележими и обръща погледа на търсещите машини към вашия бизнес.

services-local-seo-381x381
services-local-seo-services-on-light-440x440

Какви Local SEO услуги предлагаме ?

Локалната SEO оптимизация, която предлагаме тук в НетПрезента  се базира на професионално изградени стратегии и индивидуален подход към всеки един клиент. Ние знаем, че всеки бизнес и всеки продукт е уникален сам по себе си. Нашите стремежи са да оптимизираме вашия бизнес, превръщайки ви в предпочитан източник на информация и в най-желан доставчик на продукти или услуги на местния пазар.